Lijstje

Alles is geil

22.09.2012 . 09.54

Daarom hebben tieners seks

Seksberichtjes die tieners naar elkaar sturen zijn volgens Amerikaanse onderzoekers deels verantwoordelijk voor het vele rollebollen dat de jonge Amerikanen vervolgens doen, schrijft Web MD. Jongeren die geile berichtjes uitwisselen, bleken zeven keer vaker seksueel actief te zijn.

Deze wetenschappers zeggen dat 'sexting' de tienerlusten aanwakkert, maar over de jaren heen hebben tientallen schadelijke artiesten en beroemdheden, films, boeken, spelletjes en andere zaken de schuld ook al eens gekregen. WTF zet op een rijtje waar pubers geil van worden:

Popsterren

Lang geleden, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, werd Elvis ervan beschuldigd de hartjes van jonge meisjes in vuur en vlam te zetten. De heupbewegingen van Elvis the Pelvis waren in de Amerikaanse staat Florida daarom zelfs een tijdje verboden. Er zijn behalve The King of Rock and Roll nog veel andere artiesten die in opspraak kwamen om hun 'slechte' invloed op de sekslevens van tieners. Denk dan bijvoorbeeld aan de Britse megasterren van The Beatles en Marilyn Manson, de man die ribben liet weghalen om zichzelf te kunnen pijpen.

Video games

In het computerspel The Sims 2 waren na het invoeren van wat codes allerlei vieze lichaamsdelen en pikante handelingen tussen de poppetjes te zien. Jack Thompson uit Miami vond het een schande. Volgens de advocaat, die eerder een kruistocht voerde tegen het gewelddadige GTA San Andreas vanwege een verborgen seksscène, bleek het spel een prachtige oefenruimte voor pedofielen. Jaren eerder kreeg een ander spelletje de zwartepiet. Dungeons & Dragons, het bordspel voor jongeren met een rijke fantasie, zou de tienerzieltjes vervuilen met stoute gedachten.

Film en televisie

Ook films en televisieseries zijn regelmatig aan de beurt. Zo zou de schaars geklede hoofdpersoon uit de Disneyfilm Aladdin tieners het verkeerde voorbeeld geven met zijn half ontblote lijf en was er eigenlijk van alles mis met de manier waarop seks in de schunnige American Pie-reeks werd neergezet. Carrie Bradshaw en haar vriendinnen uit Sex and the City hadden het volgens critici ook alleen maar over piemels. Andere Hollywood-creaties die tieners het hoofd op hol zouden kunnen brengen zijn The O.C., Gossip Girl en Glee. Niet meer kijken dus.

Boeken

Boeken ontsprongen de dans niet. In het omstreden The Catcher in the Rye, dat gaat over een jongen die volwassen wordt, werd flink gescholden en spannende onderwerpen als seks en prostitutie kwamen rijkelijk aan bod. Dat was een doorn in het oog van veel conservatieve figuren en het boek werd dan ook stevig gecensureerd. Andere voorbeelden van ooit als te hitsig bevonden lectuur zijn de stripboeken over de krachtige superheldin Wonder Woman en de met prachtige dames gevulde badpak-editie van tijdschrift Sports Illustrated.

Bill Clinton

Wie de seksuele moraal in het algemeen ook geen goed heeft gedaan, is Bill Clinton. De Amerikaanse oud-president beleefde een spannend avontuurtje waar zijn lustobject, stagiaire Monica Lewinsky, momenteel een boek over schrijft. Volgens velen had hij als belangrijkste man van het land het goede voorbeeld moeten geven. Ellen DeGeneres werd om een heel andere reden bekritiseerd. Televisiepastoor Jerry Falwell noemde de lesbische presentatrice in een preek Ellen DeGenerate, wat iets als immoreel of inferieur betekent, net nadat ze uit de kast was gekomen.

Het leven

Als je als tiener echt geen risico willen lopen om zwaar oversekst te worden, zijn er nog een heleboel dingen waarmee je beter niet in aanraking kunt komen. Zo mag je niet knuffelen, daggeren of schuren, op internet zitten, seksuele voorlichting krijgen, je ontbijt overslaan, een gratis condoom aannemen, satanistische gedachten hebben of een jointje roken. Het uitproberen van erotische handelingen is natuurlijk al helemaal uit den boze. Al deze verboden activiteiten zijn namelijk wel eens in een adem genoemd met een toename van seks onder jongeren. Oja, en de crisis natuurlijk, daar worden we ook ontzettend geil van. Gelukkig is het allemaal hartstikke gezond, dus laat je vooral ophitsen door... alles eigenlijk.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen