❤ Castreren

Iets met hormonen

25.09.2012 . 11.41

Geen ballen, langer leven

We hebben goed en slecht nieuws voor de mannen onder ons. Het goede nieuws is dat Koreaanse wetenschappers het geheim voor een langer leven hebben ontdekt. Het minpuntje is dat je afstand moet doen van je ballen, maar dan kun je wel jaren langer mee. Klein offer, groot resultaat.

De onderzoekers baseren hun conclusie op het feit dat eunuchs, gecastreerde kerels die eeuwen geleden een belangrijk onderdeel van de Koreaanse samenleving waren, duidelijk een stuk ouder werden dan andere mannen. De mannelijke geslachtshormonen zouden er dus verantwoordelijk voor kunnen zijn dat gasten met ballen minder lang leven. Ook het verschil met vrouwen, die gemiddeld een paar jaar ouder worden, zou hierdoor worden verklaard.

De eunuchs in het Aziatische land raakten hun geslachtsorganen vaak kwijt bij ongelukken, bijvoorbeeld door een hondenbeet, maar het kwam ook regelmatig voor dat ze hun ballen expres lieten weghalen om op vroege leeftijd in het paleis van de koning te kunnen wonen. Zo wist de heerser zeker dat alle kinderen in zijn stulpje ook echt door hem waren verwekt.

Door archieven te bestuderen ontdekten de wetenschappers dat eunuchs gemiddeld zo'n 14 tot 19 jaar ouder werden dan ongecastreerde mannen. Eunuchs haalden ook veel vaker dan gemiddeld de 100. Het relatief veilige en luxueuze leven in het paleis hielp ze wel een handje, schrijft Daily Mail, maar de ultieme verklaring voor het grote verschil moet hem volgens de onderzoekers zitten in castratie.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen