Siberië

Harige wezens

25.09.2012 . 11.35

Nieuwe groep Yeti's gespot

Inwoners van de dunbevolkte provincie Kemerovo in Siberië proberen al tijden het toerisme op gang te brengen, door te beweren dat er verschrikkelijke sneeuwmannen wonen. De gouverneur wil zelfs een heus Yeti-onderzoekscentrum openen, meldt Faqt.nl dinsdag.

Nu zouden vissers een hele groep verschrikkelijke sneeuwmannen hebben gezien, meldt de Britse krant The Mirror. De wezens liepen rechtop, als mensen, vertellen de vissers. Maar ze waren van top tot teen bedekt met een vacht en trokken een sprintje zodra ze de vissers zagen.

In verschillende delen van de wereld worden 'verschrikkelijke sneeuwmannen' waargenomen. De verhalen zijn altijd hetzelfde: het gaat om mensachtigen met een dikke vacht en een aap-achtige kop. Ze zijn schuw, hoewel ze volgens sommige verhalen ook mensen aanvallen.

Oorspronkelijk kwamen de verhalen over de verschrikkelijke sneeuwman vooral uit de Himalaya, maar sinds een paar jaren doen de mensen uit Kemerovo erg hun best om ook op de Yeti-kaart te komen. Doe ons maar de vreselijke varkenshond in Afrika.


Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen