Gevel

Groter is beter

27.09.2012 . 07.51

Waarom mannen van tieten houden

Je vriendin vertelt je alles over hoe haar dag was, maar je gedachten dwalen af omdat haar decolleté duidelijk een stuk interessanter is. Het is een herkenbare situatie voor veel kerels, want borsten hebben nou eenmaal een natuurlijke aantrekkingskracht op ze. Maar hoe komt het eigenlijk dat mannen zo dol zijn op de vrouwelijke voorgevel?

Allereerst even wat achtergrondinformatie: de mens is het enige zoogdier waarbij het mannetje seksueel opgewonden wordt van borsten. Ook onze vrouwtjes zijn speciaal, want zij zijn de enige zoogdieren met borsten die in de puberteit groeien. Samen doen we ook iets unieks, want er zijn geen andere dieren die met tieten spelen tijdens de seks. Borsten zijn trouwens al sinds mensenheugenis populair onder mannen, kijk maar naar de met eeuwenoude tietenplaatjes gevulde grotten en miljoenen pornowebsites.

Er zijn meerdere verklaringen bedacht voor deze voorliefde voor borsten. Sommige biologen stellen dat het vet dat in de voorgevel wordt opgeslagen de man het een en ander vertelt over de gezondheid en vruchtbaarheid van de dame in kwestie. Op deze manier zouden tieten mannen helpen om een geschikt voortplantingsdoelwit te vinden.

Andere wetenschappers zoeken het antwoord in het feit dat de meeste apen seks van achteren hebben. Tijdens de evolutie zou het daarom zinvol zijn geweest voor vrouwtjes om hun achterwerk te laten groeien als een soort reclamezuil. Toen mensen het face-to-face gingen doen, zouden de billen zijn geslonken en in plaats daarvan de borsten zijn gegroeid.

Al die verklaringen zijn onzin, denken hersenwetenschapper Larry Young en journalist Brian Alexander, schrijft Huffington Post. Volgens hen gebeurt er in de hersenen van vrouwen tijdens het aanraken en masseren van of likken aan hun borsten ongeveer hetzelfde als bij het geven van borstvoeding. Dat speelt onbewust een rol in de mannelijke fascinatie met borsten, die dus helemaal niet vies, oppervlakkig of raar is. De man wil namelijk een diepe en liefdevolle band met zijn vrouwtje krijgen, vergelijkbaar aan die tussen moeder en kind.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen