Onderzoek

Minder plezier

02.10.2012 . 19.19

Liever geen dominante man in bed

Mannen kunnen in de slaapkamer voortaan maar beter hun mond houden. Volgens onderzoekers is het ouderwetse rolpatroon 'de man is de baas in bed' achterhaald en wordt de seks er zelfs slechter van. Blijkbaar zijn vrouwen beter af met passieve en verlegen kerels. 

Onderzoekers van Yale lieten zo'n 500 heteroseksuele proefpersonen, vooral vrouwen, een enquête invullen. Behalve vragen over hoe sterk ze seksueel gezien in hun schoenen stonden, moesten ze ook aangeven of ze het eens waren met stellingen als "De man bepaalt wat er tijdens de seks gebeurt" en "Het is prima als sommige groepen mensen meer kansen krijgen in het leven dan anderen".

Uit de antwoorden bleek dat de proefpersonen die het eens waren met sociale machtsverschillen ook vaker vonden dat mannen de baas moesten zijn in bed. Verder bleek, en dat vinden wij dan weer minder verrassend, dat mannen vaker vinden dat het aan hen is om te bepalen wat er tijdens het vrijen gebeurt.

Dat dominante gedrag van de kerels is geen goed nieuws. Ze zijn zo druk bezig met de baas spelen, dat ze vergeten aan te geven waar ze van houden, meldt Live Science

"Als mannen het gevoel hebben dat ze het voortouw moeten nemen tijdens de seks, kan het ervoor zorgen dat ze over bepaalde dingen niet durven te praten. Zoals bijvoorbeeld hun seksuele voorkeuren of over voorbehoedsmiddelen", concludeert hoofdonderzoeker Lisa Rosenthal. "En dat zorgt voor onzekerheid en dus minder plezier in bed."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen