Emigreren

Behalve 's nachts

03.10.2012 . 19.00

Zalig weertje op Mars

Voor mensen die het regenachtige herfstweer alweer zat zijn, is emigreren naar Mars misschien een goed idee. Het is op de landingsplek van Marsrover Curiosity nog niet eens lente en het kwik geeft er nu al zes graden Celsius aan. Lekker, hoor.

"Dat het nu al zo warm is komt als een verrassing. We vinden het erg interessant", zegt onderzoeker Felipe Gómez van het Centro de Astrobiologia in Madrid. Hij sluit niet uit dat het over een paar maanden overdag zelfs 20 graden is op de rode planeet. Spannend, want met die temperatuur is het voor mensen prima uit te houden en blijft water gewoon vloeibaar.

Curiosity landde op 5 augustus op Gale Crater, een krater op Mars. De belangrijkste missie van het Amerikaanse robotkarretje is om te bepalen of daar microben kunnen leven of hebben geleefd, schrijft Fox News.

Veel wetenschappers denken van niet. Zij stellen dat Mars tegenwoordig in ieder geval te koud en droog is voor levende wezens. 's Nachts is het er met temperaturen tot -70 graden namelijk een stuk minder aangenaam.

Als het nog veel warmer wordt, moet die conclusie misschien wel worden herzien. "Dat kunnen nu nog niet zeggen. Het zou ook best een uitschieter kunnen zijn", tempert Gómez de verwachtingen.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen