Series

Acceptatie

05.10.2012 . 18.58

Homo's nemen Amerika over

Mitchell en Cameron in Modern Family, Eddie, Lafayette en Tara in True Blood en de halve cast van Glee: slechts een paar voorbeelden van homo's in Amerikaanse tv-series. Het aantal homopersonages was nog nooit zo hoog.

De homorechtengroep GLAAD telde ze allemaal op en kwam op 111 personages in tv-series die uit de kast zijn of daar nog mee worstelen. Van Grey's Anatomy tot Degrassi en de nieuwe Charlie Sheen-comedy Anger Management. Glee scoort hoog met twee gay tieners, een lesbisch stel en een travestiet.

Nieuwe shows als The New Normal, over een homostel met adoptiekinderen, zorgen voor een recordaantal gays die via de tv de Amerikaanse huiskamers binnenkomen. Volgens GLAAD lijkt het erop dat Amerikanen niet meer de homohaters zijn die ze ooit waren. "Meer en meer Amerikanen accepteren nu dat familieleden, vrienden en collega's homoseksueel zijn", zei GLAAD-voorzitter Herndon Graddick volgens Reuters. "Ze verwachten in hun favoriete programma's dezelfde diversiteit te zien als in hun dagelijkse leven."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen