Mannen

Let op!

08.10.2012 . 18.34

Vrouwen vallen niet op bleekscheten

Kleine tip voor mannen die er aantrekkelijker uit willen zien: doe een beetje rouge op je wangen. Vrouwen vinden mannen met rode wangen veel aantrekkelijker dan bleekneuzen, zo blijkt uit Brits onderzoek.

In het onderzoek werd vrouwen gevraagd mannen op digitale foto's aantrekkelijker te maken. Op de computer konden ze bijvoorbeeld geel of rood toevoegen. Het eerste dat ze deden, was de wangen roder maken. Toen hen werd gevraagd om de mannen er zo dominant mogelijk uit te laten zien, voegden ze nóg meer rood toe.

De blosjes op de wangen van bijvoorbeeld Prins Harry, Bill Clinton en Brad Pitt maken duidelijk dat ze een goede bloedcirculatie hebben en gezond zijn, wat hen aantrekkelijker maakt. Keerzijde van de medaille is dan wel weer dat vrouwen ál te rode gezichten associëren met agressie. Of alcoholisme.

Volgens David Perrett van de universiteit van St. Andrews was al bekend dat bij dieren heldere, gekleurde mannetjes aantrekkelijker worden gevonden. "Maar dit is het eerste onderzoek dat hetzelfde aantoont bij mensen", zegt hij in Daily Mail.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen