Proost

Lekker sterk

08.10.2012 . 18.10

65 procent alcohol in je biertje

Een Schotse brouwer heeft een biertje gebrouwen dat in kleine hoeveelheden gedronken moet worden. Het heeft namelijk een alcoholpercentage van 65 procent en heet Armageddon.

De Brewmeister Brewery uit Aberdeenshire lanceert het bier, dat het sterkste bier ter wereld zou zijn, op 3 november tijdens het Inverness Beer Festival. Brouwer Lewis Shand omschrijft het bier tegenover STV als 'zoet, hopachtig en zwaar - en ja, heel sterk'. Volgens hem kunnen mensen Armageddon het best met kleine teugjes drinken, alsof het cognac is. "We raden niemand aan om het in pintglazen te drinken."

Het is volgens Shand nogal een understatement om Armageddon een 'opkikkertje' te noemen. Hij zou het effect eerder omschrijven als 'een supersonische explosie die je linea recta naar Dronkenland stuurt'. Door die omschrijving krijgen we er behoorlijk zin in.

De vorige brouwer die claimde 's werelds sterkste bier te hebben was de Nederlander Jan Nijboer, wiens Start The Future-bier een alcoholpercentage van 60 procent had. Dat bier was weer een reactie op het Schotse The End Of History-bier (55 procent). Op naar de 100!

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen