Domme kids

Falen verdoezelen

10.10.2012 . 11.50

'ADHD bestaat helemaal niet'

Altijd als kinderarts Michael Anderson een kind met leerproblemen op het spreekuur krijgt, schrijft hij een krachtig medicijn tegen ADHD voor. Niet omdat ze echt ziek zijn, maar omdat de snotapen daar op kunstmatige wijze slimmer van worden.

Volgens Anderson bestaat ADHD helemaal niet en werkt het medicijn vooral leerprestaties op te krikken, omdat ze het concentratievermogen verbeteren en koters lekker rustig houden. Zo zouden deze het falen van basisscholen en ouders verdoezelen.

"Ik heb niet veel keus", vertelt de kinderarts uit Cherokee County aan New York Times. "Als maatschappij hebben we besloten dat het te veel geld kost om de omgeving van arme kinderen te veranderen. Daarom passen we het kind maar aan." Logisch.

Jacqueline Williams, moeder van drie probleemgevallen, is Anderson in ieder geval erg dankbaar. Ze moest haar kids wel even overtuigen om de pillen te slikken. "Dit zijn je cijfers als je ze wel neemt, zo zien ze eruit als je dat niet doet", zei Williams.

In de States heeft ongeveer tien procent van de kinderen tussen de 4 en 17 jaar oud ADHD. Dat komt neer op ruim 5 miljoen drukke ettertjes.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen