Neusgel

Niet meer niezen

10.10.2012 . 15.37

Botox helpt tegen hooikoorts

Botox is een wondermiddel: het verlammende goedje helpt tegen klotsende oksels, incontinentie, migraine, rimpels én hooikoorts. Door het zenuwgif in de neusgaten te smeren, kunnen patiënten tot drie maanden klachtenvrij langs vers gemaaide grasvelden en natuurgebieden huppelen.

Niezen, een loopneus en jeukende rode ogen, dat zijn zo’n beetje de symptomen van hooikoorts. Ongeveer 15 procent van de Nederlanders heeft last van deze allergie en het is geen pretje. De meeste ongemakken zijn met een pilletje op te heffen, maar die moet je dan wel iedere dag slikken. Met een shotje botox ben je er veel langer vanaf. 

De botox is zo bewerkt dat het niet geïnjecteerd hoeft te worden, maar door via een gel het slijmvlies van de neus binnendringt. Daar legt het de zenuwen plat die anders geïrriteerd raken van alle bloemen, planten en graspollen in de lucht.

Na een kleine studie waarvan de uitslagen heel positief waren, willen de Australische wetenschappers nu een groter onderzoek doen. Volgens Daily Mail zoeken ze nu zeventig proefpersonen die in de naam van de wetenschap zenuwgif in hun neusgaten durven te smeren.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen