Weird science

Does size matter?

10.10.2012 . 19.18

60% van de vrouwen maakt grootte penis niets uit

Onlangs meldden we dat Nederlandse mannen gemiddeld gezien flinke piemels hebben. Al is het wel zo dat de gemiddelde lengte een paar centimeter naar beneden is bijgesteld. En voor iedereen die onzeker is over de grootte van zijn geslachtsdeel: zestig procent van de vrouw maakt het allemaal niets uit. 

Een paar honderd Schotse vrouwen werd ondervraagd over hun penisvoorkeur. Ongeveer de helft van de dames had wel eens een vaginaal orgasme meegemaakt en daarnaast genoeg ervaring met verschillende groottes. Een derde van deze vrouwen wilde het liefst een flinke penis. Maar liefst zestig procent zei geen waarde te hechten aan het formaat en iets meer dan zes procent genoot zelfs het meest van een kleintje.

Opvallend genoeg bleek dat de vrouwen die in de laatste maand de meeste keren vaginaal waren klaargekomen ook gemiddeld vaker van forse piemels hielden. "Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat je met een langere penis makkelijker de gehele vagina en baarmoederhals kan stimuleren", legt wetenschapper Stuart Brody uit aan Live Science.

Ander feitje: er is geen verband gevonden tussen clitorale orgasmes en penisgrootte. Dus als je je onzeker voelt over de lengte van je penis, kun je je altijd nog op de clitoris richten.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen