Knipoogjes

In de zakenwereld

11.10.2012 . 19.40

Flirtende vrouwen bereiken meer

Een flink potje flirten helpt vrouwen wel degelijk vooruit in het leven, en dat geldt ook voor de zakenwereld. Voor mannen doet flirten helaas niks, blijkt uit onderzoek.

Vrouwen zouden zich in onderhandelingen speels moeten opstellen. Vriendelijk zijn maakt een warme en benaderbare indruk, zeggen onderzoekers van onder meer de London School of Economics. Vrouwen die zich standvastig opstellen, bereiken minder dan vriendelijke dames.

In het onderzoek werd flirten trouwens niet gezien als een seksuele toenadering, maar als een sociale manier om je sterke punten te laten zien. Volgens de deskundigen leidt flirten tot zelfvertrouwen, wat in grote mate bijdraagt aan iemands onderhandelingsvaardigheden.

Gewoon een blousje wat verder open knopen of een kort rokje dragen werkt niet altijd, want het flirten moet wel bij je karakter passen. Als je er als vrouw bij op je gemak voelt, werkt flirten dus prima om bij mannelijke collega's je zin te krijgen.

Andersom heeft het geen enkel effect, schrijft  Daily Mail. Mannen kunnen hun knipoogjes naar vrouwelijke collega's dus beter achterwege laten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen