Gekkie?

Hij weet ‘t zeker

13.10.2012 . 13.22

Wetenschapper: ‘De hemel bestaat’

Dr. Eben Alexander is neurochirurg en leerde tijdens zijn opleiding dat bijna-doodervaringen niet bestaan omdat er geen bewijs voor is en ze goed te verklaren zijn. De arts deed dat soort verhalen dan ook af als onzin, tot hij zelf in coma raakte. Nu weet hij het zeker: de hemel bestaat! 

Alexander schreef een boek over zijn ervaringen en het tijdschrift Newsweek mocht het alvast lezen. In het najaar van 2008 viel een baterie de hersenen van de arts aan. Hij raakte in coma en zijn collega’s waren bang dat hij nooit meer bij bewustzijn zou komen. Terwijl er met zijn vrouw werd gesproken over het stoppen van de behandeling, maakte hij een mooi avontuur mee.

“Het begon op grote roze-witte wolken die scherp afstaken tegen een donkere lucht. Hoog boven me, onmeetbaar ver, zweefden transparante glimmende wezens. Vogels? Engelen? Dat doet ze geen recht. Het waren hogere levensvormen die ik nog nooit had gezien”, schrijft Alexander.

God

De arts was christen, maar geloofde niet echt in God. Er was immers geen bewijs voor zijn bestaan. Omdat hij geen verklaring had voor wat hem overkwam, duurde het maanden voordat hij er over kon praten. Zelfs zijn vrouw en kinderen keken hem in de eerste instantie aan met vriendelijk ongeloof in hun ogen.

Alexander: “Tijdens mijn reis werd ik vergezeld door een vrouw. Ik kan nog tot in detail beschrijven hoe ze eruit zag. We zaten samen op de vleugel van een vlinder en ze keek me aan met een blik die in een paar seconden mijn hele leven het leven waard maakte. Het was geen romantiek of vriendschap, het ging veel dieper. Zonder woorden sprak ze met me. Haar boodschap ging door me heen als de wind en ik wist direct dat wat ze zei waar was, net als de wereld waar we in waren beland.”

Extreem opgelucht

Als het de arts niet zelf was overkomen, zou hij zijn verhaal ook niet geloven. Nu heeft hij een boek geschreven en hoopt hij de medische en wetenschappelijke wereld ervan te overtuigen dat er leven na de dood is of in ieder geval bewustzijn buiten het lichaam. Hij denkt niet dat het hem lukt, maar hij wil het in ieder geval proberen.

De lessen die hij heeft geleerd, wil hij in ieder geval met iedereen delen omdat ze zijn leven nu zoveel mooier maken. De vrouw die hij ontmoette vertelde hem: ‘Er wordt onvoorwaardelijk van je gehouden, voor altijd’, ‘ Je hoeft niets te vrezen’ en ‘Je kan niets fout doen’. Alexander: “Toen ik dat hoorde voelde ik me extreem opgelucht, alsof ik eindelijk de handleiding kreeg voor een spel dat ik al mijn hele leven speelde." 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen