Prehistorie

Lekker vadsig

14.10.2012 . 11.48

Reuzenpanda's op menu van de mens

De prehistorie blijft fascineren. Zo aten oermensen in het zuiden van China niet alleen zaden en bessen - zoals vaak wordt gedacht - maar verorberden ze ook regelmatig een reuzenpanda. Inderdaad, dat beestje dat bijna is uitgestorven en wordt gezien als een van de meest bijzondere diersoorten van het Verre Oosten. 

Een vooraanstaand wetenschapper heeft dat gezegd in een interview met een Chinese krant, schrijft de lokale nieuwssite ECNS.cn. Panda’s stonden volgens paleoantropoloog Wei Guangbiao op het menu van oermensen die woonden in wat tegenwoordig de Chongqing-regio is. Daar kwamen de pluizige dieren destijds in grote getale voor.

"We hebben fossiele resten van panda’s bestudeerd, die tijdens opgravingen in de regio zijn gevonden. Veel van die fossielen geven aan dat panda’s vroeger werden vermoord door mensen. In de oertijd doodden mensen alleen dieren waar ze wat aan hadden, niet zo maar voor de lol", zegt Wei.

Wel voegt hij eraan toe dat de panda’s destijds niet zo groot waren als nu. Ze waren net zo hoog als een mastiff-hond, zegt Wei. Desondanks zijn het wel de directe voorouders van de hedendaagse reuzenpanda’s.

Hoe moet je zo'n lekker pandaatje dan klaarmaken? Het internet biedt - zoals altijd - een oplossing. Wij vinden het maar zielig en kijken liever naar deze schattige pluispanda's op de glijbaan. Toch benieuwd hoe ze smaken...

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen