25% minder kans

4 koppen per dag

16.10.2012 . 17.48

Koffie vermindert kans op kanker

Dit is natuurlijk het 36.000ste onderzoek naar kanker en koffie, weten wij ook wel. Aan de universiteit van Harvard hebben wetenschappers weer een nieuwe ontdekking gedaan: koffie blijkt een uitstekend medicijn te zijn tegen baarmoederhalskanker. En daar hebben ze twintig jaar onderzoek naar gedaan.

De onderzoekers volgden 67.000 koffiedrinksters om te kunnen vaststellen of hun bakkie pleur meetbare effecten had op hun lichaam. Vrouwen die dagelijks vier koppen of meer drinken zitten goed. Ze hebben minder kans op baarmoederkanker, diabetes, hoge bloeddruk, galstenen en de ziekte van Parkinson. Kans op baarmoederhalskanker neemt zelfs met 25 procent af, meldt Daily Mail.

Volgens het onderzoek speelt cafeïne bij deze ontdekking geen rol. Ook vrouwen die cafeïnevrije koffie dronken, hadden te maken met de positieve effecten. Dat mannelijke koffiedrinkers ook gezond bezig zijn, is vorig jaar al ontdekt. Toen werd duidelijk dat de kans op prostaatkanker minder wordt bij zes of meer koppen per dag.

De koffie heeft een kankerbestrijdende werking omdat de drank het insulinepeil in het lichaam verlaagt. Daardoor zouden tumoren en andere gezwellen minder goed kunnen groeien.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen