Supertraag

Slechte kwaliteit

25.10.2012 . 14.23

Boterham kaas maakt zaad kapot

Mannen met een kinderwens kunnen beter voorzichtig zijn met kaas. Uit studie blijkt dat een paar plakken kaas de kwaliteit van het sperma behoorlijk naar beneden halen. Amerikaanse wetenschappers van Harvard hebben dat onderzocht.

Uit hun onderzoek blijkt dat zelfs al een paar plakkies kaas voor traag zaad zorgen. Ook andere volle zuivelproducten hebben een negatieve invloed op het sperma. Dat je zaad naar de klote gaat, heeft te maken met het vrouwelijke hormoon oestrogeen. De koe laat dat achter in haar melk. Bestrijdingsmiddelen die in zuivelproducten terechtkomen, zorgen ervoor dat de kwaliteit van het zaad nog verder achteruit holt, meldt Daily Mail.

De wetenschappers deden onderzoek bij gezonde mannen tussen de 19 en 25 jaar. Ze wilden kijken of het eetpatroon van mannen van invloed is op de mate van hun vruchtbaarheid.

Mannen hoeven nu niet meteen alle kaas uit hun leven te verbannen. Een Britse voedingsdeskundige zegt dat het zaad nu ook weer niet zo slecht wordt, dat mannen nooit meer kinderen kunnen krijgen. Maar, wees voorzichtig. Een boterham hagelslag is ook lekker.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen