Beter zelfbeeld

Alles voor symmetrie

25.10.2012 . 18.44

Kin-implantaat in balzak gestopt

Ongelijke ballen, je zal ze maar hebben. Een Mexicaanse man die twee verschillende formaten teelballen had, heeft een implantaat gekregen om ze er identieker uit te laten zien. Artsen gebruikten daar een kin-implantaat voor.

Het is de eerste keer dat het implantaat niet in het gezicht maar in de balzak wordt gestopt. Wetenschappers schrijven erover in The Journal of Sexual Medicine, meldt NBC. De nieuwe methode wordt gezien als een veilige manier om het zelfbeeld van een steeds grotere groep mannen te verbeteren.

Dokter Fernando Ugarte van de National Autonomous University in Mexico legt uit dat mannen gevoeliger zijn dan we denken: "Wij mannen beginnen steeds vaker dezelfde onzekerheid te voelen over onze lichamen als vrouwen. Veel mannen zijn niet tevreden over de afmetingen van hun testikels, en nu is er een oplossing."

De 45-jarige Mexicaanse man had voor de operatie ongelijke testikels: een normale bal en een hele kleine bal die nooit indaalde. De artsen verwijderden die uit zijn lichaam en stopten er een regulier implantaat in de vorm van een ei in. Maar daardoor leek de normale bal weer veel te klein. Met een kin-implantaat werd die vergroot. Inmiddels hebben twee andere mannen ook al een soortgelijk implantaat gekregen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen