Echt waar

Beter proeven

27.10.2012 . 18.22

Tampon vergroot eetgenot

De Britse chef Heston Blumenthal heeft een gouden tip voor wie nóg meer van eten wil genieten. Zijn geheime ingrediënt voor de ultieme maaltijd is een tampon.

Niet een tip waar je meteen van gaat watertanden, maar juist die absorberende kwaliteit maakt een tampon volgens Blumenthal uitermate geschikt om je gehemelte mee op te schonen. Dat gebeurt normaal gesproken met bijvoorbeeld een glaasje water en verse kruiden, maar een absorberende wattenbol werkt volgens de kok veel beter.

"Als je het vocht in je mond kwijt bent, dan ervaar je rijke, romige smaken en zoetigheid meer intens... en er is echt niets absorberender dan een tampon", zo legt de chef uit aan The Guardian. De truc is om eerst een hapje te nemen, vervolgens de tampon op je tong te leggen, deze er na een paar minuten weer uit te halen en daarna pas je volgende hap te nemen.

Blumenthal kreeg het idee in Wageningen, waar hij samen met de mondbioloog Don Prince verschillende soorten tampons uitprobeerde. "Het is best grappig om met zo'n klein touwtje uit je mond te zitten", zo geeft hij toe.

De kok deed wel vaker aparte dingen in de keuken. Zo heeft hij ijs met kipcurry-smaak uitgevonden. Maar hoewel zijn eigen favoriete hapje nu yoghurt met tampon is, hoeven de gasten van zijn restaurant in Londen voorlopig geen tampons op hun bord te verwachten. "Het is gewoon een interessante manier om de smaakorganen in onze mond te verkennen."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen