advertentie
advertentie
advertentie

Onderzoek

Beter dan blauw

10.01.2013 . 10.07

Mensen met bruine ogen superknap

Slecht nieuws voor een hoop Nederlanders, mensen met bruine ogen worden meer vertrouwd dan mensen met blauwe. En volgens Tsjechische wetenschappers die daar onderzoek naar gedaan hebben, heeft het ook geen zin voor de blauw-ogigen om bruine lenzen in te doen, want mensen met bruine ogen hebben nou eenmaal een 'mooier' gezicht. 

Mensen met bruine ogen superknap
Mannen hebben geen idee wat er in vrouwen omgaat

De onderzoekers lieten een groep proefkonijnen foto's zien van 80 mannen en vrouwen met bruine en blauwe ogen. Mensen met bruine ogen worden niet alleen betrouwbaarder gevonden, maar ook aantrekkelijker. Om erachter te komen of het nou echt met de kleur van de ogen te maken heeft, veranderde de wetenschappers de foto's. Het resultaat: ook met blauwe lenzen werden de bruin-ogigen knapper en betrouwbaarder gevonden.

In PLOS One concluderen de Tsjechische wetenschappers nu dat er een verband moet zijn tussen de oogkleur en de vorm van het gezicht. Bruine ogen wijzen meestal op een gezicht met grote ogen, grote neuzen en brede kinnen. Bij de heren betekent dat een extra mannelijk gezicht, maar waarom het bij vrouwen hetzelfde effect geeft, is niet helemaal duidelijk.

Deel deze pagina

Reageren

advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
advertentie

What the freak?! #33

Download de app

advertentie
advertentie