Echt waar

Proost

01.05.2012 . 08.16

Bier maakt je slimmer

Voel je vooral niet schuldig over die paar extra biertjes die je op Koninginnedag hebt gedronken, want volgens onderzoek is bier goed voor je brein. We maakten een lijstje van dingen die heus niet zo slecht voor je zijn als altijd gezegd wordt.

Bier
Onderzoekers aan de Universiteit van Illinois zijn erachter gekomen dat mannen die twee biertjes ophebben, beter en sneller een serie raadsels kunnen oplossen dan nuchtere kerels. De deelnemers die wat pilsjes ophadden, waren 40% beter en 3.5 seconden sneller per raadsel dan de niet-drinkers.

Varkensvet
Volgens Jennifer McLagan wordt van vet veel te vaak ten onrechte de boeman gemaakt. Ze schreef het boek ‘Fat: An Appreciation of a Misunderstood Ingredient’ om dit misverstand recht te zetten. Vooral over varkensvet heeft ze veel positiefs te melden. “Varkensvet is niet alleen nuttig, maar het is ook goed voor ons”, aldus Jennifer. Dat zegt ze niet zomaar, in haar boek staat een grafiek waarin te zien is dat varkensvet voor 45% uit monogesatureerd vet bestaat, wat kan helpen bij het omlaag brengen van slecht LDL-cholesterol en het verhogen van goed HDL-cholesterol. “Diëten zonder vet zorgen voor hongerige, depressieve mensen die gevoelig zijn voor gewichtstoename en ziekte.” In haar boek staan daarom allerlei vettige recepten, zoals mayonnaise met spekvet.

Sterke drank

Nog een product waarvan je niet zou verwachten dat het je cholesterol positief beinvloedt: sterke drank. Ook vermindert matige drankconsumptie mogelijk de kans op een beroerte. Voor vrouwen wordt een alcoholisch drankje per dag aangeraden, voor mannen twee. Maar, waarschuwt de Mayo Clinic: “Als je geen alcohol drinkt, begin dan niet speciaal met drinken om je HDL-cholesterol te verhogen.” Voor het gemak vergeten we even dat een man iedere dag 2 of meer glazen alcohol drinkt, officieel een alcoholist is.

Popcorn
De maissnack heeft niet alleen veel vezels, maar blijkt ook bomvol antioxidanten, dat zijn stofjes waarvan wordt vermoed dat ze helpen bij het voorkomen van kanker. Slimme mensen aan de Universiteit van Scranton in de Amerikaanse staat Pennsylvania stellen zelfs dat in een grote portie popcorn meer anti-oxidanten zitten dan in bepaalde soorten fruit en groente. Voorwaarde is wel dat je niet teveel boter, suiker of zout over je popcorn kiepert.

Proost en eet smakelijk.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen